Cercetatorii de la Yale University au descoperit ca femeile foarte stresate depun grasimea in jurul taliei. Conform acestora, de vina este un hormon numit cortizol, secretat in momentele de tensiune
Acesta directioneaza mai multa grasime catre depozitele din partea abdominala. Stresul scade imunitatea. Cercetatorii de la Coventry University au descoperit ca organismul nostru reactioneaza la stres ca si in cazul unei infectii: trimite celule sa-l apere. Doar ca in timp ce toate aceste celule sunt concentrate intr-un punct, virusii si bacteriile isi fac de cap.
In plus, un organism stresat se vindeca mai greu decat unul relaxat. Stresul provoaca mai multa durere, sugereaza cercetatori de la Scandinavian Journal of Work, Environment & Health, mai ales la femei. Stresul provoaca accidente, fiind afectata concentrarea. Si nu in ultimul rand, provoaca insomnii.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.