Corpului uman ii este imposibil de cele mai multe ori sa se lupte cu somnul in timpul unor sedinte interminabile sau plictisitoare. Iar un bun exemplu este cel al parlamentarilor. Totusi, exista cateva trucuri pentru a sta macar treaz, caci de concentrare nu mai poate fi vorba

Beti incet o cafea, un ceai, sucuri sau o bautura energizanta. E demonstrat stiintific ca sorbitul bauturilor va tine treaz, chiar daca nu au cofeina. Presopunctura. Apasati-va usor tamplele, masati-va palmele sau ceafa. Mergeti la toaleta. Spalati-va pe fata, vorbiti doua minute cu un coleg. Dezbracati-va colegii din priviri. Alegeti pe cineva care arata bine si ganditi-va cum arata fara haine. Nu fiti insistent totusi. Daca nu merge, incercati opusul acestei tactici, adica sa va imaginati lucruri ingrozitoare. Va puteti gandi ca va torturati seful. Din nou, nu fiti insistent in privire si, eventual, aveti grija sa nu aveti un ranjet de satisfactie, privindu-l. Angrenati-va un coleg intr-un joc amuzant. Faceti-i semn cu piciorul pe sub masa si prefaceti-va nevinovat. Probabil va va lovi si el, iar in scurt timp, cineva va va ruga sa incetati. Ca sa va amuzati si mai mult, enervati o colega care nu va suporta, facandu-i semne. Reactia ei, nepretuita. Un alt truc este sa va provocati durere, ciupindu-va. Nu suportati durerea? Lasati sa va cada un pix si ridicati-l. Aplecandu-va sa-l luati, puneti sangele in miscare si va treziti. Puneti creierul la lucru, incercand sa va amintiti versurile unui cantec sau replici din filme. Deschideti o fereastra. Aerul si zgomotul de pe strada va vor mai trezi si va veti dezmorti.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.