Contrar asigurarilor oficiale, inca un studiu arata ca telefonul mobil dauneaza sanatatii
Rezultatele cercetarilor efectuate de doi oameni de stiinta suedezi arata ca utilizarea celularului timp de o ora pe zi provoaca, dupa 10 ani, aparitia unor tumori cerebrale, in special pe partea pe care este tinut. De asemenea, folosirea indelungata a micului si necesarului aparat duce, intr-o mare proportie, la surditate.
Doi apreciati profesori suedezi, Lennart Hardell, de la universitatea din Obrero, si Kjell Hansson Mild, de la Umea University, au dat recent publicitatii un nou studiu care contrazice asigurarile oferite pana in prezent referitoare la nocivitatea presupusa de utilizarea indelungata a mobilului. Daca cercetarile anterioare aratau, in cea mai mare parte, ca nu exista nicio legatura intre celulare si cancer, profesorii suedezi au demonstrat ca lucrurile stau exact pe dos.
"Este necesara o atentie marita fata de folosirea mobilului, in special cand este vorba de copii, care sunt foarte vulnerabili", avertizeaza cei doi experti. Acestia au mai aratat ca cercetarile efectuate pana in prezent au luat in calcul perioade de timp limitate, mergand pana la cel mult cinci ani de folosire zilnica a celularului. Studiul lor insa se bazeaza pe experimente si date culese timp de mai bine de un deceniu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.