Marfa vanduta nu se schimba”, un slogan des intalnit, mai ales in magazinele mici, de cartier, este depasit si ilegal. Normele europene spun ca din punct de vedere legal, orice produs poate fi returnat in termen de doi ani de la data cumpararii, daca se constata o lipsa de conformitate
. La noi, inainte de aderarea la UE, existau doua prevederi privind garantia, una pentru produsele de folosinta imediata si alta pentru cele cu viata mai lunga. La nivel european nu exista nici o diferentiere intre cele doua categorii, dar nici o definitie a termenului de garantie, asa cum o stim noi. In UE, garantia este o chestie comerciala, pe care vanzatorul poate sa o acorde sau nu, dar exista dreptul legal, caruia i se spune „lipsa de conformitate” si care poate aparea in termen de doi ani de la achizitionarea produsului, indiferent ca este vorba de electrocasnice sau textile.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.