La Sala Auditorium a Muzeului National de Arta al Romaniei va avea loc astazi, la ora 19.30, cel de-al treilea concert din cadrul Stagiunii de Muzica Veche, "Codex Caioni, Muzica baroca din Transilvania la rascrucea dintre Europa si Orient", sustinut de Ansamblul XVIII-21, dirijor Jean Christophe Frisch.
Spectacolul are la baza o carte de partituri gasita miraculos in zidul unei manastiri din Transilvania, in 1988, numita Codex Caioni dupa numele unui organist franciscan care, timp de treizeci de ani a transcris pentru sine toate muzicile sacre si profane, savante sau populare, dar si pe cele de dans care puteau fi auzite sau care au fost compuse in secolul al XVII-lea din Transilvania. Aceasta culegere inedita, marturie unica a participarii Romaniei la "concertul" muzicii baroce europene, foloseste drept material pentru spectacolul franco-roman care va fi prezentat in aceasta seara la MNAR.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.