Romanii se tem de globalizare in egala masura ca nemtii, iar SUA nu mai reprezinta destinatia vietii pentru studentii romani
Numai 50% dintre studentii romani considera ca universitatea in care invata este deschisa pe plan global, fata de 92,4%, in Germania. In ultimii doi ani, calitatea educatiei a scazut, tinerii resimt tot mai acut ca au dificultati in a comunica intr-o limba straina, iar lipsa practicii din universitati constituie, inca, o problema a invatamantului superior. Pentru studentul roman, universitatea ideala trebuie sa aiba dotari tehnice corespunzatoare (35,3%), sa ofere practica (22,6%), profesorii sa fie motivati (13,9%), iar consilierea oferita sa fie de calitate (11,3%). In timp ce romanii nu cer de la universitatea „optima” sa fie orientata international, germanii solicita acest lucru, in procent de 21,5%.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.