Sambata, la Arad a debutat a XIII-a editie a Festivalului National de Teatru Clasic. Paji muzicali, actori in costume renascentiste sau de sfarsit de secol XIX si un public la patru ace au facut neincapatoare sala mare a Teatrului "Ioan Slavici".
Spectacolul "Don Quijote" al lui Dan Puric, o lectura romaneasca si spectaculara a romanului lui Cervantes, a fost aplaudat peste 15 minute, aplauzele fiind insotite de zeci de trandafiri daruiti de spectatori trupei de dansatori si mimi.

Editia 2007 a adus cu ea mai multe noutati: revista Clasic Fest realizata de studentii la jurnalism din Arad si Timisoara, un workshop de jurnalism cultural cu acesti studenti, precum si discutiile publice cu vedetele din festival de la StudioFest. Dan Puric a deschis StudioFest intr-un dialog memorabil pentru cei care au mai prins un bilet de 15 lei pentru taclaua publica de dupa reprezentatia cu "Don Quijote". "Spectatorii mei au acel coeficient neintinat de sinceritate si inteligenta. Sunt nepervertiti!", a spus Puric. El si-a suprins auditoriul declarand ca Aradul e pentru el "capitala culturala europeana". Desi a avut cu "Don Quijote" un real succes in sase mari capitale europene, spectacolul lui Puric nu a fost invitat la Sibiu anul acesta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.