Doi adolescenti au fost internati duminica noapte, la propunerea politistilor, la Spitalul de Psihiatrie Alexandru Obregia pentru a se stabili daca au discernamint, dupa ce sambata au batut, aparent fara motiv, trei persoane, a declarat criminalistul Radu Gavris din Politia Capitalei.

Cei doi adolescenti, cu varste de sub 15 ani, au fost audiati de politisti in prezenta parintilor si au declarat ca i-au atacat pe cei trei oameni ai strazii pentru simplul motiv ca sunt "boschetari" si pentru ca li s-a parut distractiv, informeaza NewsIn.

Agresiunile au avut loc sambata dimineata pe Aleea Suraia, in cartierul bucurestean Bobocica din Sectorul 3.

Prima dintre victime, un barbat in varsta de aproximativ 30 de ani, a fost internat in spital in stare critica avand mai multe fracturi ale craniului. Dupa consumarea acestui episod, cei doi adolescenti au mai atacat doua persoane. Martorii oculari audiati de politisti au povestit, de asemenea, ca agresorii radeau in timp ce isi loveau victimele.

Acest caz este foarte similar cu imaginile din „Portocala mecanica”, film regizat de Stanley Kubrick in 1971, dupa cartea lui Anthony Borgess, in care acesta a imaginat o lume in care tinerii comit agresiuni doar de dragul distractiei. Daca filmul si caretea arata ipostaze ale alienarii omului din viitor, se pare ca acestea sunt fapte reale care se petrec in prezent, chiar pe strazile capitalei.

In cazul celor doi adolescenti agresori din Bucuresti, politistii si procurorul de caz vor demara actiunea penala, dupa ce expertiza medicala va fi finalizata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.