O banda de raufacatori a patruns in Muzeul Orsay din Paris si a gaurit unul dintre tablourile pictorului impresionist Claude Monet, in noaptea de sambata spre duminica, a anuntat Ministerul Culturii din Franta, dupa cum informeaza NewsIn.

Grupul era alcatuit din patru barbati si o femeie, a anuntat ministrul culturii Christine Albanel, care a precizat ca panza "Le Pont d'Argenteuil", pictata de Monet in 1874, are o gaura de aproximativ 10 centimetri.

Patru dintre vandali au fost surprinsi de camerele de supraveghere din muzeu, in timp ce intrau pe o usa din spate, potrivit BBC News. Grupul de raufacatori a reusit sa intre in muzeul care era inchis dupa ce a spart o usa. Alarma s-a declansat imediat. Pana au fost localizati de paznici, vandalii, aparent beti, reusisera sa gaureasca tabloul si sa fuga. Nici unul dintre agresori nu a fost inca identificat pana in acest moment.

"Este intotdeauna dureros cand un obiect de arta ce reprezinta memoria, mostenirea noastra culturala, pe care il pretuim si cu care ne mandrim, cade victima unui act pur criminal", a spus ministrul culturii. Albanel a explicat insa, ca opera de arta poate fi restaurata.

Recent, mai multe incidente au atras atentia asupra problemelor de securitate din institutiile franceze. In februarie, un artist a vandalizat o opera de arta a lui Marcel Duchamp de la Centrul Pompidou.

De asemenea, patru picturi au fost furate de la Muzeul de Arte Frumoase din Nisa in august, iar in cursul zilei de maine, o femeie se va prezenta in fata tribunalului in procesul in care este acuzata ca a lasat urme de ruj pe o opera a artistului american Cy Twombly, expusa la Avignon.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.