Pompierii au stabilit ca incendiul in care o fetita de cinci luni din comuna aradeana Felnac a murit, s-a declansat dupa ce doi dintre fratii acesteia, care erau de legati de pat, s-au jucat cu chibrituri si au aprins lenjeria de pat, transmite corespondentul NewsIn.

Incendiul a fost observat de un politist care trecea prin zona si a vazut casa in flacari. „Politistul, care este adjunctul sefului de post din comuna Secusigiu, a observat focul si a vazut ca pe una dintre ferestrele casei a sarit un barbat. Ulterior s-a stabilit ca acesta este tatal celor cinci copii aflati in casa. Omul legii a intrat in casa unde a gasit doi copii legati de pat cu o sfoara. El a reusit sa-i dezlege, dupa care i-a scos afara pe patru dintre copii. Din cauza fumului si a flacarilor nu a observat ca in pat se mai afla un copil, iar cand a aflat de acesta, nu a mai putut intra in casa, pentru ca, o parte a acoperisului s-a prabusit“, a declarat, astazi, inspectorul Camelia Tuduce, purtator de cuvant in cadrul IJP Arad.

Tatal copiilor a declarat, insa, in cursul zilei de ieri, ca el a fost cel care a salvat copiii din flacari. Vecinii spun ca parintii copiilor obisnuiau sa-i lege de paturi si sa-i lase singuri in casa. Unul dintre vecini a mai spus ca celor cinci copii le-au fost date pastile de Romergan, pentru a dormi. De asemenea, proprietara casei a sustinut ca a auzit in repetate randuri copiii singuri, care plangeau in casa.

Potrivit celor afirmate de primarul comunei Felnac, Corneliu Salagean, casa in care locuiau copiii apartinea unui localnic, care a primit in gazduire parintii acestora. „Este o familie cu probleme sociale, nu au locuinta si numai tatal copiilor are un venit, din munca pe care o presteaza la proprietarul casei. Primaria le poate oferi un ajutor de inmormantare, insa problema principala este faptul ca acesti nu mai au locuinta“, a declarat primarul din Felnac.

Reperezentantii Directiei Generale de Protectie Sociala au declansat o ancheta in urma careia este posibil ca, cei patru minori sa fie internati la Centrul de primire minori, pentru ca parintii nu le pot oferi conditii de trai corespunzatoare.

Potrivit pompierilor, sursa de propagare a incendiului a fost flacara deschisa care a provenit de la chibriturile aprinse. Echipajul de interventie al pompierilor, ajutat de serviciul de voluntari de la Felnac au actionat, timp de doua ore, pentru stingerea incendiului. Valoarea bunurilor distruse se ridica la 4.000 de lei, in timp ce a celor salvate este de 1.000 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.