Capital&Alliance Private Pensions vrea sa lanseze, cel mai probabil in martie 2008, un proiect prin care romanii sa poata contribui cu 2% din salariul brut catre un fond de pensii privat din alta tara din Uniunea Europeana, a declarat directorul de marketing si vanzari al firmei, Florin Craciun.

"Legislatia romaneasca este armonizata cu legislatia europeana si permite transferul contributiei de 2% din salariul brut catre un fond de pensii privat dintr-o tara europeana", a precizat Florin Craciun, dupa cum informeaza NewsIn.

El considera ca in acest moment nu exista inca persoane interesate sa contribuie la un fond de pensii privat din Uniunea Europeana, dar cu siguranta vor fi odata cu incheierea campaniei in care romanii isi pot alege un fond de pensii obligatoriu.

Craciun a argumentat ca un participant la un fond privat obligatoriu din Romania poate avea informatii despre randamentul acestuia dupa cel putin un an, in conditiile in care un fond din Germania, spre exemplu, ii poate oferi informatii despre randament din ultimii zece ani de functionare a acestuia.

In acest context, Florian Craciun a mentionat Deutsche Bank din Germania, care gestioneaza un fond de pensii administrat privat. Directorul de marketing a mai adaugat ca acest proiect va putea sa functioneze "destul de bine" prin intermediul retelei de brokeri cu care compania a incheiat parteneriate si care activeaza la nivel mondial - Globex International si WBN Worldwide Broker Network.

Capital & Alliance este un grup independent de companii specializate in servicii de consultanta, intermediere si asistenta in domeniul asigurarilor si reasigurarilor, care a fost infiintat in 1999, cu capital integral privat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.