Mai multi tineri au fost inselati cu diverse sume de bani, pentru a urma cursurile unei scoli de servicii de informatii, de catre o profesoara care se crede agent SRI, si careia in prezent, medicii ii recomanda internarea intr-o institutie de psihiatrie.

Luminita Sandulache a fost scoasa de sub urmarire penala dupa ce a fost acuzata de politistii din Husi, in urma unui raport psihiatric, care recomanda internarea acesteia intr-o institutie de specialitate, informeaza NewsIn.

Medicii legisti vasluieni au stabilit ca profesoara Luminita Sandulache nu a avut discernamant atunci cand a cerut bani persoanelor carora le promitea scolarizarea la o unitate de invatamant.

Potrivit raportului comisiei care a efectuat expertiza, profesoara “prezinta tulburare deliranta persistenta”.
“Sandulache Luminita a comis fapta de care este invinuita fara discernamant. Este necesara efectuarea unei expertize medico-legale a capacitatii de munca, pentru care se impune instituirea unei alte comisii si internarea pacientei intr-un Institut de Expertiza a Capacitatii de Munca cu sectie de Psihiatrie”, se arata in raportul legistilor.

Politistii din Husi au inceput cercetarea profesoarei Luminita Sandulache pe 23 septembrie. Profesoara a fost acuzata de inselaciune, dupa ce a incasat 2.000 lei de la doi tineri, amatori sa devina ofiteri in serviciile secrete. Potrivit politistilor, profesoara s-a dotat cu stampile personalizate, doua chitantiere, cataloage, precum si cu o insigna despre care sustine ca ar fi dovada apartenentei sale la Serviciul Roman de Informatii.

“Totul este legal, am si insigna SRI-ului. Nu am apucat inca sa scot nicio generatie de absolventi, pentru ca s-au tot bagat niste persoane rauvoitoare, dar anul acesta iese prima generatie, iar elevii isi pregatesc deja lucrarile de diploma. Mi-au facut o expertiza psihologica, dar medicii poate m-au considerat cu probleme psihice, doar pentru ca eu nu le-am putut spune totul. Ei nu sunt in stare sa inteleaga ca atunci cand lucrezi cu niste servicii secrete, nu ai voie sa spui orice si oricui. Daca m-au catalogat in acest fel, eu voi contesta expertiza”, a declarat Luminita Sandulache in momentul inceperii cercetarilor.

Prejudiciul creat de profesoara naivilor care doreau sa se inscrie la “Scoala de Informatii Luminita Sandulache”, pentru a se specializa in servicii secrete si lupta antitero, se ridica la aproximativ 5.000 de lei.

Desi profesoara a fost diagnosticata cu tulburare deliranta persistenta, aceasta va continua sa predea limba romana elevilor de la seminarul din Husi “Sfantul Ioan Gura de Aur”, pana cand o noua comisie se va pronunta asupra capacitatii sale de munca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.