Starile de confuzie, durerile de cap sau pierderea inexplicabila in greutate pot fi semne de boala care nu trebuie trecute cu vederea

„Ignora durerea si poate va disparea". Aceasta este cea mai des intalnita reactie pe care fiecare dintre noi o are in fata unor simptome inexplicabile: dureri, ameteli sau indigestii, arata Daily Mail. Amanarea tratamentului sau chiar a vizitei la medic sunt solutii frecvent intalnite, deoarece oamenii considera ca o durere care nu persista nu indica o problema serioasa de sanatate.
In timp ce unele simptome dispar cu timpul, altele reprezinta semnale de alarma ale organismului care ne avertizeaza ca trebuie sa ne prezentam de urgenta la medic.

1.Pierderi inexplicabile in greutate. Desi pierderea catorva kilograme poate parea o binecuvantare pentru persoanele supraponderale, aceasta este, in cele mai multe cazuri, semnul unor afectiuni cronice precum cancerul, infectiile sau depresia. O pierdere inexplicabila a 5% din greutatea corporala in decurs de o luna, sau a 10% din greutate intr-o perioada de 6-12 luni trebuie sa va atentioneze ca ceva nu este in regula cu sanatatea dumneavoastra.

2.Febra persistenta. O temperatura usor crescuta, 37,5 grade Celsius, fara un motiv anume, este normala si nu trebuie sa va alerteze. Insa in cazul in care temperatura ridicata persista mai mult de o saptamana, ea poate indica o infectie cronica, afectiuni mai usoare sau chiar existenta cancerului.

3.Schimbarea activitatii intestinale. Acesta este unul dintre semnele prezentei unei afectiuni precum inflamarea intestinelor sau cancer. Simptomele de la nivelul abdomenului, manifestate in mod repetat, precum ametelile, pierderea poftei de mancare, durerile abdominale, starile de voma fara motiv, sugereaza aparitia unor boli gastrointestinale precum ulcerul, cancerul sau infectiile.
4.Durerile la nivelul pieptului. Daca este o durere apasatoare resimtita in acelasi timp si la nivelul bratului sau al maxilarului, poate fi semnul unei afectiuni a inimii. Simptomele pot fi insotite si de dificultate in a respira.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.