Romania ar putea inregistra pierderi echivalente cu peste 20 la suta din Produsul Intern Brut (PIB) in cazul producerii unor catastrofe naturale, a declarat luni Eugene Gurenko, leading-specialist al Bancii Mondiale in domeniul asigurarilor impotriva catastrofelor, prezent la Forumul International dedicat Riscurilor de Catastrofe.
Potrivit unui sondaj realizat de revista "XPrimm", peste 90 la suta din populatia tarii considera ca Romania nu poate face fata modificarilor climatice care ar putea cauza catastrofe naturale. Cele mai periculoase catastrofe sunt inundatiile, in opinia a aproximativ 50 la suta dintre respondentii sondajului. Pe de alta parte, 33,3 la suta dintre subiecti afirma ca cele mai mari catastrofe sunt cutremurele. In legatura cu proiectul Legii asigurarii obligatorii a locuintelor, peste 50 la suta din populatia chestionata a afirmat ca acesta este viabil.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.