Uniunea Europeana vizeaza cu prioritate Romania, in ceea ce priveste proiectele de infrastructura. Astfel, Romania va primi in urmatorii sase ani de la UE peste 4,6 miliarde de euro pentru ca drumurile nationale sa fie in ton cu cele europene
Este vorba, mai ales, de autostrada Bucuresti-Constanta, tronsonul feroviar Curtici-Constanta, portul Constanta si proiectul de navigatie pe Dunare, a declarat Zoltan Kazatsay, director in cadrul Comisiei Europene. Cele patru proiecte de infrastructura sunt prioritare, a precizat oficialul european, care a adaugat ca implementarea acestora va imbunatati legatura europeana cu Grecia si Turcia. Potrivit lui Kazatsay, primul proiect tine de autostrada care porneste de la Atena-Sofia-Budapesta, iar in Romania face legatura Bucuresti-Constanta. Al doilea proiect este traseul feroviar Curtici-Constanta care va face legatura cu tronsonul Atena-Sofia-Viena-Praga-Nurnberg. Cel de al treilea proiect se refera la lucrari pentru imbunatatirea navigatiei pe Dunare, iar ultimul proiect tine de dezvoltarea portului Constanta, care are un rol important in proiectul european de rute maritime.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.