Concursul CNC pentru finantare proiecte de film s-a derulat dupa noi reguli .Directorul Eugen Serbanescu "se jura" ca institutia pe care o conduce nu a influentat in nici un fel jurizarea
Din cele circa 207 proiecte inscrise la sesiunea, lansata pe 20 iulie, a concursului Centrului National al Cinematografiei (CNC), Nae Caranfil a obtinut cea mai mare finantare - 1,92 milioane lei (suma totala fiind de 15 milioane lei) - pentru proiectul de lungmetraj fictiune "Alice in tara tovarasilor". In afara de acest proiect, CNC va mai finanta alte sase proiecte de lungmetraj. Eugen Serbanescu directorul CNC a declarat ca jurizarea s-a facut "fara nici un fel de imixtiune din partea CNC. Intreaga raspundere si intregul merit pentru selectarea proiectelor revin juriilor".

Anul acesta, concursul CNC s-a organizat dupa noi criterii, o modificare principala a regulamentului prevazand eliminarea pragului notei 7, scenariile putand intra in urmatoarea faza - cea a aditionarii de puncte pentru regizor si producator - fara restrictii. Toate scenariile au fost ierarhizate in ordinea mediilor de la 1 la 10 si vor intra in faza a doua a concursului, acumularea de puncte pentru regizor si producator. Proiectele care au primit finantare de la CNC, trebuie sa incheie contractele cu Centrul intr-o perioada de 18 luni. In plus, filmele trebuie realizate intr-o perioada de doi ani de la semnarea contractului cu CNC.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.