Scenariul scurtmetrajului "Baia Mare-Constanta si retur", scris de Cristian Mungiu, ce face parte din seria "Amintiri din Epoca de Aur", alaturi de "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", premiat cu Palme d'Or la Cannes, este singurul notat cu 10 la concursul de proiecte cinematografice al CNC.

Scurtmetrajul "Baia Mare - Constanta si retur", va fi regizat de Constantin Popescu si va primi un credit de 200.000 de lei. Pelicula va spune povestea unui camion cu gaini, potrivit lui Mihailescu, care a declarat ca subiectul ar fi bun si pentru un lungmetraj.

Criticul de film Magda Mihailescu, a mentionat ca membrii juriului au incercat sa ghiceasca cine este autorul scenariului, care este tinut secret pana dupa acordarea notelor, potrivit regulamentului de concurs, dar nu si-au putut da seama.

Magda Mihailescu a mai adugat ca membrii juriului "s-au bucurat teribil" sa citeasca un scenariu de Mungiu, pe care l-a numit "excelent".

Mungiu semneaza, alaturi de Ioana Uricariu, si scenariul pentru proiectul "Periferic", in regia lui Anatol Reghintovschi, lungmetraj selectat de juriul CNC la categoria Debut si care va primi un credit de 900.000 de lei. Acest proiect a primit din partea juriului nota 8,73.

Castigatorul celei mai importante categorii de concurs, lungmetraj, este insa, Nae Caranfil, scenaristul si regizorul filmului "Alice in tara tovarasilor", proiect care va primi un credit de 1.920.000 lei, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.