David Ohanesian a fost prim solist al Operei Romane din Cluj intre 1950 si 1958, iar din 1977 a devenit prim solist al Operei Romane din Bucuresti.

In cariera sa, maestrul a fost prezent si pe cele mai mari scene ale lumii, alaturi de artisti precum Placido Domingo, Leontyne Price, Birgitt Nilsson sau Arta Florescu. Ohanesian a fost artist invitat la Opera din Hamburg intre 1968 si 1977, unde i-a avut ca parteneri de scena, printre altii, pe Luciano Pavarotti sau Montserrat Caballe.

David Ohanesian a realizat peste 2.000 de spectacole de opera si mai mult de 40 de roluri, dintre care memorabil romane cel al lui Oedip, din opera "Oedip" de George Enescu, pe care l-a interpretat pe scene de la Paris, Atena, Berlin, Sofia, Stockholm, Moscova sau Lausanne pentru a bucra publicul din intreaga lume.

Talentul si valoarea artistului roman au fost recunoscute prin toate decoratiile pe care acesta le-a primit. Ohanesian a fost decorat cu Steaua Romaniei in grad de Comandor, a fost Doctor Honoris Causa al Universitatilor “Gh. Dima” din Cluj-Napoca, “George Enescu” din Iasi si “Babes-Boyai” din Cluj-Napoca.