Din 2008, angajatii vor plati contributiile sociale (pensii, sanatate, somaj) nu numai din salariul trecut pe cartea de munca, ci din toate veniturile realizate.Masura a fost luata de Guvern saptamana trecuta.
Guvernul a adoptat in ultima sedinta o Ordonanta de Urgenta prin care largeste baza de calcul a contributiilor sociale. Daca in prevederile anterioare baza de calcul era salariul plus sporurile cu caracter permanent, noile prevederi o extind la toate veniturile realizate, adaugandu-se primele si stimulentele.
Astfel, pentru persoanele angajate care desfasoara activitati pe baza de contract individual de munca, baza de calcul este venitul brut realizat lunar. Pentru alti lucratori angajati cu alte tipuri de contract, contributiile sociale se vor calcula pornind de la venitul lunar inscris in contractul de asigurari sociale. Largirea bazei de calcul constituie si o baza pentru o viitoare reducere a cotelor de contributii de asigurari sociale pentru somaj.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.