Cineastul pregateste scenariul primei comedii despre relatiile romanilor cu Securitatea.

Dupa cinci documentare, regizorul Thomas Ciulei porneste pe urmele tatalui sau, Liviu Ciulei, cu primul lungmetraj de fictiune: o comedie despre relatiile cu Securitatea, inainte de '89. Scenariul este scris impreuna cu Akos Gerstner, din Ungaria.

Cineastul in varsta de 42 de ani a incheiat recent montajul documentarului „Podul de flori”, despre familiile de emigranti din Republica Moldova. Cu el planuieste sa ajunga la Berlinala si, „cu putin noroc”, in cinematografele romanesti.

Titlul, unul provizoriu, „ca un fel de poanta”, fusese ales pentru concursul Centrului National al Cinematografiei (CNC) din 2005, cand a castigat o finantare de 450.000 de lei. Produs de Studioul de Creatie Cinematografica al Ministerului Culturii si Cultelor, Europolis Film si Ciulei Films - ambele ale regizorului - „Podul de flori” are un buget de 250.000 de euro.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.