Firmele vor plati, incepand de anul viitor, contributii sociale in functie de toate veniturile realizate de un angajat, adaugandu-se la salariu si sumele provenite din prime, stimulente sau alte beneficii banesti, potrivit unei ordonante de urgenta aprobate de Guvern in ultima sa sedinta
"In vederea urgentarii stabilirii bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2008, actul normativ largeste baza de calcul al contributiilor sociale datorate de angajatori si angajati, prin includerea tuturor veniturilor brute realizate lunar", se arata intr-un comunicat al Guvernului. Comunicatul nu precizeaza insa daca exista anumite venituri care nu vor fi incluse in baza de calcul pentru determinarea contributiilor sociale datorate.
In prevederile anterioare, baza de calcul pentru contributiile sociale era salariul de baza plus sporurile cu caracter permanent. Noile prevederi extind baza la toate veniturile brute realizate. Pentru angajatori, baza de calcul al contributiei de asigurari sociale va fi suma veniturilor care constituie baza de calcul al contributiei individuale de asigurari sociale.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.