Pentru cateva teatre bucurestene, acest sfarsit de saptamana inseamna reintalnirea cu publicul. Aproape toate au ales sa inceapa noua stagiune cu premiere, asa incat debutul sa fie in tromba.

Gongul va rasuna la Teatrul Metropolis - care va prefata, de fapt, inaugurarea acestei noi institutii de arta din Capitala -, la Comedie, la Teatrul National, dar si la Opera - unde-l veti putea revedea (dupa 20 de ani) pe Florin Piersic pe scandura intr-un spectacol a carui regie e semnata de Radu Beligan.

Se deschide "Metropolis"

Montarea lui Felix Alexa, dupa textul fratilor Vladimir si Oleg Presniakov, "In rolul victimei", va avea avanpremiera, duminica, in ultima zi a lui septembrie, si pe 5 octombrie, la teatrul nou infiintat "Metropolis", din Bucuresti. "O piesa seducatoare, plina de umor negru, o radiografie a vietii de familie, a absurdului ce guverneaza viata noastra de fiecare zi. Un spectacol modern ce imbina umorul de calitate cu analiza profunda a relatiilor umane", asa cum este prezentat, spectacolul lui Felix Alexa are in distributie nume precum Razvan Vasilescu, Marius Manole, Dana Dogaru, Dan Astilean, Vlad Logigan, Elias Ferkin, Xing Elena Ling, Gabi Costin, Iulia Colan, Costel Bojog, iar scenografia este semnata de Diana Ruxandra Ion.

Giurchescu se intoarce

Tot duminica, Teatrul de Comedie din Bucuresti propune pentru acest inceput de stagiune un spectacol regizat de Lucian Giurchescu, caruia i se va inmana cu acest prilej titlul de cetatan de onoare al Municipiul Bucuresti. "Galy Gay" de Bertolt Brecht inseamna revenirea lui Giurchescu pe scena Teatrului de Comedie, dupa 38 de ani, cu aceeasi poveste a lui Galy Gay, de data aceasta cu George Ivascu in rolul titular. Din distributia anterioara ii vom reintalni pe scena pe Dumitru Rucareanu (care interpreteaza acelasi rol ca si in cealalta montare, Fairchild) si pe Eugen Racoti. Lucian Giurchescu a montat in cariera sa 10 spectacole dupa Brecht, fiind considerat unul dintre cei mai importanti brechtologi din Europa. Patru dintre acestea au fost montate pe scena Teatrului de Comedie: "Svejk in cel de-al doilea Razboi Mondial" in 1962, "Disparitia lui Galy Gay", 1969, "Mutter Courage", 1972, si "Cercul de creta caucazian" in 1977. Giurchescu a fost director al Teatrului de Comedie intre anii 1969-1979 si 1990-1994 si unul dintre cei mai importanti regizori care au marcat istoria acestui teatru. Din distributia spectacolului fac parte George Ivascu, Delia Nartea, Aurora Leonte, Dumitru Rucareanu, Sandu Pop, Florin Dobrovici, Marius Drogeanu, Serban Georgevici, Eugen Racoti, Candid Stoica, Bogdan Ghitulescu, Alexandru Conovaru, Radu Solcanu, Toma Cuzin. Muzica spectacolului este semnata Nicu Alifantis, miscarea scenica Roxana Colceag, decorul Puiu Antemir si costumele Anca Raduta.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.