Cu cativa ani in urma, daca spuneai cuiva ca s-au gasit unii care sa faca proiecte artistice in Rahova ti s-ar fi raspuns ca oamenii aia sunt nebuni, iar eventualii spectatori ar fi fost sfatuiti sa fie atenti sa nu ia bataie si sa nu ramana fara portofele.
De vreun an a devenit insa „cool” sa mergi in Rahova. Exista o gradina in care se proiecteaza, in conditii foarte proaste, filme. in curand o sa fie acolo un centru de arta contemporana. E drept, majoritatea proiectelor nu au ajuns chiar in inima cartierului, in blocurile ghetou, ci s-au oprit in Rahova-Uranus, zona importanta pentru istoria orasului, dar care a fost distrusa in anii '80.

Din 2006, cativa tineri regizori, actori si dramaturgi au transformat un parculet parasit de pe Calea Rahovei intr-un loc in care au loc evenimente culturale. insa poate cel mai important aspect al demersului lor a fost ca au reusit sa implice oamenii din zona (pe unii i-au convins sa nu renunte la scoala), iar spectacolele sau proiectiile de filme sunt direct inspirate din problemele acestora. Cei de la „Ofensiva Generozitatii” au revenit in parculetul in care anul trecut au plantat copaci si au pus banci. Cu noile spectacole, in locul in care copaceii au crescut, iar bancile sunt inca la locul lor, au incercat sa atinga si chestiuni mai generale.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.