Cateva sute de constanteni au protestat sambata in Parcul Tabacarie, cerand autoritatilor locale sa stopeze proiectul construirii Mallului in cea mai mare zona verde din oras.

Protestatarii au format un lant uman in jurul Parcului Tabacarie, purtand pancarte si scandand lozici antimall. Cei mai vehementi au fost batranii care isi plimba nepotii prin parc si care sustineau ca in trecut au contribuit la construirea parcului. Unul dintre reprezentantii protestatarilor, Laura Boicenco, a anuntat ca au fost distribuite constantenilor carti postale adresate ministrului Mediului, Sulfina Barbu, primarului Radu Mazare si directorului Agentiei de Protectie a Mediului Constanta, Traian Petrescu, pe care a fost postata lozinca: "Mutati Mallul, Lasati parcul".

Protestul a fost organizat de Grupul pentru salvarea Parcului Tabacarie, format din organizatiile Mare Nostrum, Eco Dobrogea, Asociatia Ganditorul, care au coordonat si protestul din luna ianuarie pe aceeasi tema. Acestora li s-a alaturat organizatia Solidaritatea pentru Libertatea de Constiinta, condusa de Remus Cernea, care a protestat la Bucuresti fata de decizia de construire a Catedralei Mantuirii Neamului in Parcul Carol. Proiectul Centrului de Agrement, Cultura si Comert-Mall din Parcul Tabacarie este o investitie care, potrivit primarului Radu Mazare, se ridica la 30 de milioane de euro. El a precizat in mai multe randuri ca investitorii nu vor ca Mallul sa fie construit in alta locatie, afirmand ca proiectul are toate aprobarile necesare obtinute cu votul majoritar al Consiliului Local Municipal. Acordarea autorizatiei de mediu pentru Mallul din Parcul Tabacarie va fi discutata in aceasta saptamana.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.