Rata mortalitatii infantile si rata mortalitatii la copiii sub cinci ani sunt inca mult mai mari in Romania decat in regiune, iar proportia mare de decese la domiciliu este de asemenea ingrijoratoare, releva, potrivit Rompres, Raportul UNICEF Romania pe 2006
Potrivit acestuia, nu numai ca media greutatii la nastere este scazuta in tara noastra comparativ cu standardele internationale, dar studii recente arata si o pondere crescuta a copiilor prematuri la nastere. Anemia la gravide si la copii intre 1-7 ani continua sa aiba o prevalenta mare si cunoaste o tendinta ascendenta fata de studiile anterioare. De asemenea, exista o diferenta semnificativa intre urban si rural, cu o pondere mai ridicata in mediul rural. Valorile rezultate sunt alarmante, indicand o problema majora de sanatate publica.In ceea ce priveste nivelul de constientizare a HIV, acesta este ridicat in Romania, aproape toti adultii (95,5%) auzind de HIV/SIDA. Cu toate acestea, doar 4% au cunostinte corecte despre HIV, iar discriminarea fata de persoanele cu HIV/SIDA predomina (83%). Raportul mai face referire si la faptul ca, din pacate, sexul comercial se intensifica in Romania, dominat de practici riscante si strans legat de consumul de droguri injectabile si de traficul de persoane.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.