Bugetele medii anuale de training cresc in functie de ierarhie: pentru cei „mici“ sint alocati 87 de euro, iar pentru cei „mari“ - 247 de euro

48% dintre directorii de resurse umane considera calificarea la locul de munca drept cea mai eficienta metoda de invatare, este concluzia ultimului studiu „Romanian HR Profile 2007“, realizat in perioada mai - august 2007 de catre Business-Edu in colaborare cu Corporate Dynamics. In acest context, bugetul mediu alocat de firmele din Romania pentru un program de training per angajat este de 87 de euro pe an, sintetizeaza autorii cercetarii.

„Aceasta valoare corespunde unei instruiri cu traineri externi de pina la doua zile de training daca se tine cont de preturile practicate pe piata in acest moment. Acest buget se refera strict la training si nu trebuie confundat cu bugetul de dezvoltare sau cu cel de dezvoltare personala“, a spus Monica Vanda Oltean, PR&marketing manager Business-Edu.

O cu totul alta situatie este in cazul top managerilor, unde media anuala este de 247 de euro, iar daca se tine cont de firmele care au declarat ca nu au bugete de training, valoarea medie trece de 350 de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.