Angajatii care nu stiu limbi straine sint mai putin productivi pentru companie
Firmele din Europa pierd bani grei din cauza ca angajatii lor nu stiu sa vorbeasca limbi straine. Un sondaj al Comisiei Europene arata ca intreprinderile mici si mijlocii din Europa care au o strategie in domeniul limbilor straine si investesc in training specializat genereaza volume de export si semneaza contracte cu 44% mai multe decit cele care nu se preocupa de acest aspect. Pe de alta parte, o statistica a „BusinessWeek“ arata ca, „vorbind engleza, salariul este mai mare cu 35%“.

Potrivit sondajului Comisiei Europene, lipsa abilitatilor de comunicare intr-o limba straina la nivelul Uniunii Europene a generat pierderi de peste un milion de euro in cazul a zece companii, intre 8 si 13,5 milioane de euro in cazul a 37 de firme, in timp ce alte 54 de firme au estimat valoarea contractuala pierduta intre 16,5 si 25,3 milioane de euro. „Din cauza nivelului scazut al competentelor de comunicare intr-o limba straina, in special engleza, aproximativ 945.000 de intreprinderi mici si mijlocii din Uniunea Europeana pierd afaceri ce ating in medie 325.000 de euro raportat la o perioada de trei ani“, explica Mihai Laurentiu Ginj, inspector al International House World Organisation din Londra, companie organizatoare de cursuri de limbi straine. Piata programelor de limbi straine in Romania este estimata la aproximativ cinci milioane de euro.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.