Ziua Europeana a Limbilor i-a oferit comisarului Leonard Orban ocazia sa demonstreze ca invatarea limbilor straine este distractiva la orice virsta
Comisarul european pentru Multilingvism, Leonard Orban, a inaugurat ieri, pe esplanada din fata cladirii Berlaymont a Comisiei Europene din Bruxelles, sarbatoarea publica dedicata Zilei Europene a Limbilor. Sarbatorirea si-a propus sa demonstreze ca invatarea limbilor straine poate fi distractiva si deconectanta, indiferent de virsta pe care o ai. Evenimentul a constat in organizarea de concursuri pentru participantii care doreau sa isi demonstreze calitatile de poligloti, un scrabble urias, concerte, dar si o expozitie in cadrul careia au fost prezentate 30 din cele mai atractive proiecte dedicate invatarii limbilor straine. Prin aceste proiecte se incearca atragerea europenilor catre invatarea de limbi straine, abordind specificul fiecarei virste. Prin unul dintre acestea, „Zinele de dinainte de decolare“, copiii din aeroporturi sint distrasi de la plictiseala asteptarii avionului cu povesti in alte limbi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.