Un film cu Charlie Chaplin, care a fost descoperit recent, va rula in premiera pe marele ecran la cea de-a 26-a editie a Pordenone Silent Film Festival, ce va avea loc in perioada 6-13 octombrie in Italia.

Pelicula de 15 minute a fost filmata de Alistair Cooke in 1933, pe iahtul lui Chaplin in insula Catalina. David Robinson, care este director artistic al festivalului, si in acelasi timp biograful oficial al lui Chaplin, a facut imediat loc filmului abia descoperit, in programul evenimentului, informeaza NewsIn.

Chaplin, este unul dintre cele mai cunoscute nume ale cinematografiei mondiale. Charlie Chaplin a fost, in timpul vietii, cel mai de succes star de cinema si regizor din America. El a parasit insa tara in anul 1952, in urma unei imense controverse.

La 10 aprilie 1972, in timpul primei sale vizite in Statele Unite, dupa perioada de autoexil, pionierul filmului Charlie Chaplin accepta un premiu Oscar pentru intreaga activitate, mai precis pentru incalculabila sa contributie la arta cinematografica. Iata ca acum, marele artist, va fi prezent inca o data cu un film in premiera, la un festival de arta, la aproape 20 de ani, de la moartea sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.