Psihologul american Daniel Goleman crede ca poti invata sa fii un conducator. El va sustine azi un workshop despre inteligenta emotionala

Daniel Goleman, psiholog si autor cunoscut pentru „lupta” pe care a dus-o mai bine de 17 ani pentru a populariza importanta „inteligentei emotionale” (EQ) alaturi de inteligenta traditionala, masurata de IQ, a sosit ieri la Bucuresti. Psihologul va sustine astazi un workshop pe aceasta tema la Opera Nationala, organizat de Human Capital Solutions.

EVZ: Dupa toata experienta pe care o aveti in dezbaterea intre IQ si EI/EQ (Emotional Intelligence), puteti spune cum e mai bine: sa fii Albert Einstein sau un tip oarecare, dar foarte inteligent emotional?

Daniel Goleman: Depinde ce vrei sa faci. Pentru ca, daca vrei sa fii un mare matematician, ar fi bine sa fii Einstein. Dar daca vrei sa ai o viata satisfacatoare, cred ca e bine sa ai un IQ destul de ridicat, dar si foarte mult EQ.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.