Sunt angajati care viseaza la mariri de salariu, prime de Paste si Craciun; altii isi doresc mai putine ore de lucru; exista insa o categorie speciala, pentru care cel mai important este sa ajunga la statutul de partener in firma la care activeaza
Multe dintre societatile din Romania isi recompenseaza cei mai buni oameni dandu-le parti sociale din compania in care trudesc. In acest mod li se recunoaste meritul de a contribui direct la dezvoltarea unei afaceri. Insa, odata capatat statutul de partener, apar noi responsabilitati, mai ales ca acum nu se mai discuta despre „firma la care lucrez“, ci despre „firma la care sunt actionar“.

Sufletul oricarei companii sunt oamenii, iar atunci cand este vorba despre persoane care aduc rezultate si sunt capabile sa progreseze rapid putem vorbi despre „talente“. Firmele din Romania incep sa recunoasca valorile, iar modul in care o fac este unul cat se poate de direct - angajatii cei mai buni sunt trecuti de la statutul de salariat la cel de partener. In acest fel, proaspatul asociat va incerca sa se autodepaseasca, mai ales ca o parte din castigul afacerii la care pune umarul ii revine direct.
Psihologul Claudiu Gangiu crede ca aceasta forma de recompensa este una foarte buna. „Implicarea va fi una mult mai mare. Una e sa stai intr-o casa inchiriata, si alta sa locuiesti intr-un spatiu proprietate personala. Automat, comportamentul omului se schimba pentru ca exista un mod special de a te raporta la un lucru care iti apartine. Prin capatarea calitatii de asociat, ai acest drept de proprietate care-ti motiveaza dezvoltarea. Un lucru foarte important, de care trebuie sa se tina cont atunci cand se face pasul acesta, are legatura cu relatia dintre oameni. Nu poate fi invitat ca partener un angajat care este bun, dar care are probleme de colaborare“, a precizat specialistul.
In general, firmele care adopta metoda parteneriatului activeaza in domenii precum avocatura, consultanta, publicitatea, mass-media etc.


Despre autor:

Saptamana Finaciara

Sursa: Saptamana Finaciara


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.