Aceasta galerie isi concentreaza interesele in promovarea generatiei tinerilor artisti romani (in principal a celor nascuti dupa 1975, aflati la inceputul carierelor) in spatiul vestic european. Nu mai putin de sase tineri artisti romani au fost invitati sa deschida aici, de-a lungul a aproape doi ani de zile, expozitii personale. Acesti artisti sunt: Anca Benera, Marius Bercea, serban Savu, Gorzo, Dan Badea, Mircea Suciu. Expozitia "Simple Things" a lui Mircea Suciu va fi deschisa la Galeria Mie Lefever de pe data de 15 septembrie pana pe 14 octombrie a acestui an.

Aceste premiere expozitonale sunt cu atat mai interesant de urmarit cu cat isi ating obiectivul de introducere in circuitul european al pietei de arta a valorilor artei tinere romanesti. Selectia de lucrari a lui Mircea Suciu, grupate sub titlul "Simple Things", va fi expusa aici in premiera, nefiind introdusa in circuitul galeriilor din Romania.

Mircea Suciu se afla intr-un moment de rafinare a mijloacelor sale de expresie picturala si de imbogatire a universului sau simbolic. Personajele subiectelor sale actuale se infatiseaza ca supravietuitori ai crizei europene postmoderne a picturii, privita ca mijloc clasic de exprimare artistica. In fapt, ele reprezinta o repozitionare a picturii in ulei pe panza.