Una dintre primele galerii vestice interesate de arta romaneasca tanara este Galeria Mie Lefever, fondata in 2005, in vecinatatea orasului Gent din Belgia.

Aceasta galerie isi concentreaza interesele in promovarea generatiei tinerilor artisti romani (in principal a celor nascuti dupa 1975, aflati la inceputul carierelor) in spatiul vestic european. Nu mai putin de sase tineri artisti romani au fost invitati sa deschida aici, de-a lungul a aproape doi ani de zile, expozitii personale. Acesti artisti sunt: Anca Benera, Marius Bercea, serban Savu, Gorzo, Dan Badea, Mircea Suciu. Expozitia "Simple Things" a lui Mircea Suciu va fi deschisa la Galeria Mie Lefever de pe data de 15 septembrie pana pe 14 octombrie a acestui an.

Aceste premiere expozitonale sunt cu atat mai interesant de urmarit cu cat isi ating obiectivul de introducere in circuitul european al pietei de arta a valorilor artei tinere romanesti. Selectia de lucrari a lui Mircea Suciu, grupate sub titlul "Simple Things", va fi expusa aici in premiera, nefiind introdusa in circuitul galeriilor din Romania.

Mircea Suciu se afla intr-un moment de rafinare a mijloacelor sale de expresie picturala si de imbogatire a universului sau simbolic. Personajele subiectelor sale actuale se infatiseaza ca supravietuitori ai crizei europene postmoderne a picturii, privita ca mijloc clasic de exprimare artistica. In fapt, ele reprezinta o repozitionare a picturii in ulei pe panza.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.