Cele doua tari vor oferi, in cadrul proiectului Sibiu 2007 - Capitala Culturala Europeana, un spectacol gastronomic, muzica si arta contemporana.
Mircea Dinescu este invitatul special al inaugurarii Zilelor Marii Britanii la Sibiu, pe 28 septembrie. El va asista, alaturi de sibieni, la un concurs gastronomic care va incerca sa inlature stereotipurile legate de culturile culinare britanica si romaneasca.

O expozitie culinara cu degustare va include, pe linga meniurile romanesti realizate pentru concurs, mincaruri englezesti din bucataria traditionala si din noul trend fusion, realizate local dupa retete furnizate de bucatari britanici. Acestora li se vor alatura standuri ale unor producatori locali invitati (brinzeturi ecologice, gemuri si dulciuri, suc de Malincrav etc.). Pe ecrane vor rula secvente din proba live a bucatarilor locali, fragmente din programe gastronomice realizate de Elisabeth Luard.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.