Recomandarea sefului statului, ca femeile sa se intoarca la munca inainte de incheierea concediului de crestere a copilului, este greu de pus in practica

Criza demografica l-a determinat pe presedintele Traian Basescu sa propuna, la inceputul acestei saptamani, in cadrul unei conferinte internationale, solutii pentru cresterea natalitatii.

„Nasterea si cresterea copilului nu trebuie sa afecteze statutul si evolutia sociala si profesionala ale vreunui parinte. Indemnizatia pentru concediul de crestere a copilului stimuleaza mama sa stea acasa 2 ani, ceea ce, dupa terminarea perioadei de concediu, genereaza probleme de reintegrare in viata profesionala”, a declarat Basescu.

Cate doi copii de femeie si indemnul adresat mamelor sa se intoarca mai devreme la munca sunt propunerile presedintelui, care se bat cap in cap. Asta in conditiile in care statisticile arata ca, de cand femeile primesc bani si concediu de doi ani pentru cresterea copilului, natalitatea a crescut mai mult la oras, decat la sat, unde mamele fara serviciu nu au parte de cei 800 de lei lunar.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.