ARTMIX anunta lansarea Festivalului Urban Art - Bucuresti 2007 care se va avea loc in noaptea 22-23 septembrie 2007 in Piata Constitutiei intre orele 9pm-4am.

Festivalul Urban Art reuneste o serie de 37 de proiecte care apartin unui spectru larg de genuri artistice - pictura, grafica, fotografie, graffiti, arta digitala, video, computer art si real time audio-video performance - care vor fi proiectate pe fatada cladirii Palatului Parlamentului in noaptea de 22 - 23 septembrie 2007.

Urban Art va fi lansat la orele 9 mp cu un spectacol de lumina si sunet, urmand ca proiectiile sa dureze pana la 4 dimineata, scrie site-ul Alternativ.

Festivalul face parte din cadrul evenimentelor prilejuite de Noaptea Alba, si este organizat de Primaria Municipiului Bucuresti si ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al PMB.

Si site-ul Metropotam anunta acelasi eveniment, descriindu-l ca un proiect in care Urban Art va prezenta o serie de proiectii arhitecturale de mari dimensiuni. 30 dintre cei mai creativi artisti romani contemporani propun expunerea lucrarilor artistice ca interventii in mediul urban, prin proiectii site-specific - lucrari concepute in legatura directa cu spatiul in care sunt proiectate. Artistii vor da sens compozitiilor pe care le prezinta, prin jocuri de lumina si intuneric.

Printre cei 30 de artisti participanti se numara atat artisti deja consacrati precum Mircea Florian, Dumitru Gorzo, Ioan Nemtoi, Roman Tolici, Romelo Pervolovici sau Iosif Kiraly, precum si tineri artisti foarte activi in zona street-art ale caror pseudonime sunt Sinboy, Saddo sau Other, astfel incat proiectele propuse sunt si ele dintre cele mai variate, dupa cum scrie site-ul Alter.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.