Cele mai importante publicatii din Germania au anuntat o premiera medicala mondiala petrecuta la Clinica de Cardiologie a Universitatii din Rostock
Acolo, un chirurg roman, dr. Eugen Sandica, coordonatorul Departamentului de Chirurgie Cardiaca Infantila, a realizat o interventie pe cord deschis la un bebelus de numai 660 de grame.


Interventia medicului roman, originar din Iasi, a uimit lumea mondiala medicala. Samira, fetita care cantarea putin peste un telefon mobil, avea un cheag de sange in ambele atrii ale cordului si prezenta riscul de a face embolie si un accident cerebrovascular. Interventia chirurgicala a durat aproximativ 90 de minute si a fost prima din lume realizata pe un nou-nascut care cantarea mai putin de 1.000 de grame. "Desi inima fetitei avea dimensiunea unei alune, iar intregul volum de sange din corpul sau putea sa incapa intr-un pahar de vin, operatia a decurs fara complicatii, iar fetita are sanse mari pentru o dezvoltare normala", a declarat dr. Sandica pentru presa germana.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.