mpozitarea veniturilor obtinute din vanzarea produselor agricole catre angrouri de la 1 ianuarie 2008 va duce la scumpirea cu 5% a legumelor si fructelor de pe tarabe, avertizeaza reprezentantii sindicatelor din agricultura. Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) intentioneaza sa impoziteze, din 2008, cu 2% sumele astfel castigate, iar cota va creste la 3% in 2009, respectiv 4% in 2010, potrivit proiectului de modificare a Codului Fiscal
O alta propunere se refera la impozitarea banilor castigati de impatimitii de jocuri de noroc de tip cazinou si masini electronice, in cazul sumelor de peste 600 de lei.
Guvernul spera sa colecteze bani la buget si de la romanii plecati la munca in strainatate. In cazul in care taxarea din tara respectiva este inferioara cotei unice de 16%, acestia vor trebui sa plateasca diferenta in Romania. Propunerile Finantelor se refera si la regimul TVA. Firmele ar putea continua sa plateasca TVA in vama pentru importurile de bunuri din statele din afara UE pana la finele anului 2011.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.