Cel mai aratos imobil istoric din Capitala Culturala va primi distinctia de „Casa frumoasa”.

Directia Judeteana pentru Cultura din Sibiu a lansat concursul „Casa frumoasa“, la care participa toate localitatile din judet. Proiectul inclus in programul Zilele Europene ale Patrimoniului va premia, pina la sfirsitul anului, cea mai reusita restaurare in centrul istoric, cea mai frumoasa casa construita in perimetrul istoric si cea mai izbutita reconversie imobiliara. Premiul consta intr-o placheta ce va fi asezata pe imobil pentru a-i da un plus de valoare.

„Prin aceasta actiune vrem sa-i sensibilizam pe locatari si pe proiectanti. Anul acesta, concursul debuteaza de Zilele Patrimoniului, iar cistigatorii ii vom cunoaste de 1 Decembrie, dar in urmatorii ani selectia se va face mai devreme si vom anunta cistigatorii de Zilele Patrimoniului“, a declarat Vasile Crisan, directorul Directiei Judetene pentru Cultura. Proprietarii celor mai frumoase case din zonele istorice ale judetului vor primi o placheta cu sigla cetatii Sibiu si cu inscriptia „Casa frumoasa“ in urma deciziei unui juriu format din specialisti in patrimoniu.

Selectia imobilelor va fi facuta de expertii Directiei Judetene pentru Cultura Sibiu, dintre care cinci specialisti in domeniul proiectarii, cercetarii si valorificarii patrimoniului imobil vor desemna „participantele”. Juriul va nominaliza, pentru fiecare dintre cele trei categorii de imobile, trei proiecte. Dupa ce expertii sibieni vor alege cele noua case finaliste, un juriu format din trei personalitati nationale si internationale va decide cele trei case Miss „Casa frumoasa“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.