Celebra companie de dans Bejart Ballet Lausanne prezinta spectacolul "L'Amour - la Danse" pe scena Teatrului National Bucuresti, vineri si sambata, in cadrul editiei a XVIII-a a Festivalului International "George Enescu".

"L'Amour-la Danse" este un spectacol-colaj ce include cele mai frumoase creatii ale coregrafului Maurice Bejart din 1960 pana in prezent, alese personal de acesta, dupa cum sustine un comunicat de presa al TVR.

Printre creatiile coregrafului se regasesc "Le Sacre du Printemps", "Romeo si Julieta", "Sept danses grecques", "Brel et Barbara" sau "Ballet for Life". Muzica spectacolului acopera o gama foarte larga, de la muzica clasica (Stravinski, Berlioz, Mozart, Strauss) la cea moderna (Mikis Theodorakis, Jacques Brel, Queen si chiar U2), precum si muzica traditionala din Ciad.

Reprezentatiile companiei Bejart Ballet Lausanne de la Teatrul National vor avea loc de la ora 18.00 si se vor desfasura cu casa inchisa. Spectacolul de vineri, va fi transmis totusi, integral in direct, pentru iubitorii dansului, pe TVR 1.

Spectacolul, inclus in Festivalul International "George Enescu", s-a bucurat de succes in intreaga lume. "L'Amour - la Danse" va mai fi prezentat pana la sfarsitul lui 2008, in alte trei orase in afara de Bucuresti: la Barcelona, Tokio si Atena, informeaza NewsIn.

Este pentru a doua oara cand Bejart Ballet Lausanne vine la Bucuresti. In anul 2000, compania a prezentat, in premiera pe o scena din Romania, spectacolul "Ballet for Life", realizat pe muzica formatiei Queen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.