Internationales Literaturfestival Berlin este unul dintre cele mai mari festivaluri de literatura din lume.

Pe 16 septembrie s-a incheiat cea de-a saptea editie a acestui festival, care i-a avut invitati, printre altii, pe Mario Vargas Llosa, Chuck Palahniuk, Isabel Allende.

Doi scriitori romani au fost invitati anul acesta la Festivalul International de Literatura de la Berlin: poetul Dan Sociu si prozatorul Cosmin Manolache.

Din 2001, in fiecare an, la berlin, are loc un mare festival international de literatura. Ca sa va faceti o idee, la editia din anul acesta, a saptea, au fost la Berlin si au citit din operele lor, printre altii: Isabel Allende, Attila Bartis, David Grossman, Wladimir Kaminer, Antonio Lobo Antunes, Michael Ondaatje, Chuck Palahniuk, Elif Shafak, Wole Soynka, Mario Vargas Llosa, Kiran Desai. si nu i-am enumerat decat pe cei mai cunoscutilor cititori romani, pe cei care au carti traduse sau in curs de traducere, asa cum este "Mostenitoarea taramului pierdut" de Kiran Desai, care va aparea in curand la Polirom.

Doi scriitori romani au participat anul acesta la Internationales Literaturfestival Berlin, care s-a desfasurat intre 4 si 16 septembrie. Este vorba despre prozatorul Cosmin Manolache, autorul unui volum de proza scurta, "Ce fata cumplita am", care a aparut in 2004 la Polirom, in Colectia "Ego.Proza", si de poetul si traducatorul Dan Sociu, autor al mai multor volume de versuri, dintre care "cantece eXcesive" (Cartea Romaneasca, 2005) este cel mai popular, dar si cel mai premiat.
Cei doi scriitori romani au fost alesi de organizatorii germani, iar lecturile lor au facut parte din sectiunea "Literaturile lumii", o sectiune dedicata scriitorilor mai putin cunoscuti.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.