Politia spaniola cauta patru romani dati disparuti intr-o zona de langa Sevilla, care faceau parte dintr-un grup de 31 de imigranti, victime ale unor traficanti de carne vie, veniti la munca in Spania.

Muncitorii romani ii acuza pe angajatorii lor, de rele tratamente, a declarat astazi, la Realitatea TV, consulul Romaniei la Sevilla, Monica Stirbu.

Romanii, care se pare ca sunt victime ale unor traficanti de carne vie, plecasera la cules de masline si struguri si sosisera in Spania la data de 5 septembrie. Lucratorii au fost adusi de doi indivizi din Bucuresti. Angajatorii nu numai ca nu i-au platit, dar i-au amenintat, i-au batut si i-au abandonat pe camp.

"Au fost pusi sa doarma pe pamant, si-au incropit din nailon niste adaposturi, au fost batuti cu sabiile, cu rangile, cu batele si dusi al munca de la 4 dimineata la 11 noaptea. Le-a fost greu sa se orienteze unde anume au fost dusi la munca, pentru ca plecau noaptea si veneau noaptea", a declarat Monica Stirbu.

Muncitorii romani au fugit din locul unde erau tinuti. "Sambata noaptea au fugit, au iesit in autostrada si acolo, intr-o benzinarie, au spus ca sunt aproape de Sevilla. Le-am dat adresa consulatului nostru si au plecat pe jos oamenii. Au ajuns duminica in Sevilla, pe jos, in jurul orei 1.00, la consulatul nostru", a relatat Monica Stirbu. Aceasta a mai precizat ca la sediul consulatului au ajuns numai 27 de romani. Dintre acestia, patru au fost dati disparuti, informeaza NewsIn.

Consulatul roman de la Sevilla i-a adapostit pe cei 27 de muncitori. "Ne-am mobilizat, am facut toate pregatirile de transport, de mancare, de spalat, de ingrijit", a declarat consulul Romaniei la Sevilla. "La 4.30 dimineata, ieri (luni - n.r.), i-am urcat intr-un autocar si i-am trimis (spre tara - n.r.) pe cei care erau. Au trecut deja de Spania si Franta", a declarat consulul.

Monica Stirbu a mai precizat ca politia spaniola a venit in cursul zilei de luni de patru ori la consulatul Romaniei de la Sevilla pentru a se informa despre acest caz. "Tot timpul am colaborat cu insarcinatul cu afaceri interne din cadrul Ambasadei de la Madrid, care pastreaza legatura si desfasoara ancheta impreuna cu politia locala si nationala din Spania. Toate informatiile pe care le-am primit, declaratiile pe care le-au semnat muncitorii, le-am furnizat atat unora, cat si celorlalti", a adugat consulul Romaniei la Sevilla.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.