Ucraina si Romania, cele mai atractive piete regionale pentru brand-urile de top ale industriei luxului.

In Bulgaria, numarul de francize si de magazine multibrand pentru cei bogati s-a dublat in ultimele 14 luni.Totusi, patrunderea unor brand-uri de lux pe piata locala este incetinita din cauza produselor contrafacute.

Romania se mentine in topul celor mai atractive tari din regiune pentru industria de lux internationala, insa penetrarea produselor de lux pe aceasta piata este greoaie si inegala (se concentreaza in Bucuresti). "Bulgaria si Romania sunt doua piete similare cu Ucraina si Rusia. Afinitatea pentru brand-uri si servicii de lux este la cel mai inalt nivel in regiune, target-ul fiind extins de la clientii cu foarte multi bani pana la clasa medie superioara, care aloca un buget din ce in ce mai mare produselor si serviciilor de lux. Segmentele cele mai atractive, in ordinea volumului de vanzari, sunt: auto, moda, accesorii, bijuterii/ceasuri, parfumerie/cosmetice, IT/gadgets, SPA, hotelarie, selective retailing", se arata intr-un studiu asupra pietei de profil realizat de compania CPP Management Consultants. Din punctul de vedere al penetrarii pe piata a brand-urilor si serviciilor de lux, Romania se plaseaza pe locul al treilea in regiune, dupa Ucraina si Bulgaria. Bulgarii ne-au depasit in ultimele 14 luni, numarul de francize si de magazine multibrand de pe piata lor, dedicate produselor de lux, dublandu-se, se mai arata in studiul citat. Printre dificultatile cu care se confrunta reprezentantii industriei de lux in Romania se numara: rata scazuta a profitului (din cauza chiriilor mari din Bucuresti), educatia relativ redusa a consumatorilor cu privire la brand-urile de lux, lipsa fortei de munca pregatite in domeniu si falsurile de pe piata.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.