Masurile dure antifumat au avut efect. Se trece la urmatorul viciu
Alcoolul dauneaza grav sanatatii! Dupa campania antifumat care se deruleaza de cativa ani, Uniunea Europeana va demara o campanie de diminuare a consumului de alcool. Astfel, pe etichetele bauturilor vor aparea mesaje de avertizare asemanatoare cu cele de pe pachetele de tigari.

Propunerea Comisiei Europene vizeaza, totodata, marirea accizelor la bauturile alcoolice pentru a diminua consumul acestora. Anual, tarile europene pierd 126 milioane de euro din cauza consumului de alcool. Banii sunt folositi pentru cheltuieli de spitalizare si tratamentul victimelor alcoolului. O mare parte din pierdere este cauzata de absenteism si randament scazut la locul de munca in cazul persoanelor care consuma in mod frecvent bauturi alcoolice. Costurile indirecte ale consumului de alcool rezulta din scaderea productivitatii si performantelor, utilizarea ineficienta a timpului de lucru, intarzieri, indisciplina si violenta, precum si efecte negative asupra imaginii companiei si relatiilor cu publicul. De asemenea, consumul de alcool la locul de munca mareste riscul accidentelor, pune in pericol viata consumatorului si a celor din jur.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.