Pianista Martha Argerich si dirijorul Charles Dutoit vor oferi azi un concert extraordinar alaturi de Orchestra Nationala a Rusiei.
Rebela - adica Martha Argerich si carismaticul - adica dirijorul Charles Dutoit vor aparea in aceasta seara (sambata, 15 septembrie) la Sala Mare a Palatului. Cred ca acesta este unul dintre cele mai asteptate concerte ale actualei editii a Festivalului International „George Enescu”, pentru ca a o asculta live pe rebela si extraordinara Martha Argerich poate sa fie doar o unica sansa in viata.

Cine e Martha Argerich? O biografie sumara ar suna astfel: nascuta in 5 iunie 1941 la Buenos Aires, sustine primul recital de pian la varsta de 4 ani, iar primul concert cu orchestra la 8 ani; in 1955 soseste in Europa ca fiica a unei familii de diplomati si studiaza pianul la Viena cu doi pianisti legendari - Friedrich Gulda si Nikita Magaloff, dar si cu vaduva lui Dinu Lipatti, Madeleine Lipatti. In 1957 (avea 16 ani), obtine marile premii la doua dintre cele mai importante concursuri de pian din lume - cel de la Geneva si Bolzana, iar in 1965, la nu mai putin prestigiosul concurs Chopin din Varsovia. In 1968 inregistreaza Concertul nr.3 de Serghei Prokofiev alaturi de dirijorul Claudio Abbado si de atunci, devine un star al pianisticii internationale


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.