Spectacolul “SE-DUCERE BUCAREST” se joaca la dublu: fiecare spectator capata un actor si un traseu initiatic prin capitala de altadata.
“Via Cultura” reprezinta un drum simbolic care ar trebui sa “lege” doua orase: Bucuresti si Bassano. In prima seara din schimbul cultural romano-italian, organizat in Bucuresti de ArCuB impreuna cu Directia Cultura si Administratia Monumentelor si Patrimoniului, spectatorii au plonjat intr-un adevarat “tunel al timpului”, condusi de citiva actori romani si italieni printre imaginile recompuse ale Bucurestiului de altadata. Nedumerit, publicul a pornit luni seara “intr-o calatorie” prin Bucuresti, ghidat de actorul Silviu Biris, care s-a retras misterios si i-a lasat locul actritei si regizoarei Antonella Cirigliano. Proiectul teatral “SE-DUCERE BUCAREST” povesteste epopeea familiei Remondini, care a fondat in 1660 in Bassani del Grappa prima sa tipografie. In timp, familia Remondini a reusit sa sintetizeze, intr-o ampla productie tipografica, o mare parte din imaginarul literar, popular si iconografic al epocii respective, productie care a ramas “prima industrie de imagini”.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.