Se simplifica procedura de plata a impozitelor si taxelor. Daca pana acum romanii stateau la cozi infernale pentru a da banii cuveniti statului, din prima zi a anului viitor toate darile vor fi platite intr-un singur cont.
Vestea buna vine de la Ordonanta de Guvern nr. 47 din 28 august 2007 care prevede schimbarea modalitatii de plata a impozitelor, taxelor, contributiilor si altor sume datorate statului. Incepand cu anul 2008, toate obligatiile catre stat vor fi varsate intr-un cont unic prin utilizarea unui ordin de plata pentru Trezoreria Statului. Dupa ce si-au achitat impozitele conform noii formule, romanii nu vor mai fi pusi pe drumuri ca pana acum.
Distribuirea sumelor din acel cont unic va fi o sarcina exclusiva a organelor fiscale desemnate. Tot de anul viitor, daca suma pe care o platiti nu acopera toate obligatiile fiscale, statul retine cu prioritate impozitele si contributiile cu retinere la sursa, adica cele pe care nu le platim direct la ghiseu si abia apoi celelalte obligatii fiscale.
Pentru a respecta termenul stabilit de ordonanta, autoritatile spun ca vor urgenta modul de stabilire a metodologiei de distribuire a sumelor platite in contul unic. In cazul altor obligatii fiscale, altele decat cele mentionate, plata se va face distinct pe fiecare inpozit, contributie sau alte sume datorate statului.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.