In Bucuresti s-au produs 26,7% din totalul accidentelor cu vehicule pe doua roti din 2007
In primele opt luni ale anului au avut loc in Bucuresti 465 de accidente grave in care au fost implicati conducatorii de motociclete, mopede si motoscutere. Cifra poate nu pare mare, dar, conform datelor Brigazii de Politie Rutiera (BPR), la sfarsitul lui iulie erau inmatriculate in Bucuresti numai 18.002 motociclete, motocicluri, motorete, scutere si mopede, reprezentand 1,7 % din totalul de 1.051.467 vehicule inmatriculate. Cum in perioada luata in discutie au avut loc in Capitala 2679 accidente soldate cu morti sau raniti, rezulta ca 1,7% din vehiculele inmatriculate sunt implicate in 17,35% din totalul incidentelor rutiere grave.
Politistii spun ca lucrurile stau chiar mai rau in privinta deceselor: accidentele in care sunt implicate motociclete, scutere sau mopede au „produs” 18,30% din oamenii morti pe soselele Capitalei.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.