Consilierii municipali vor avea de aprobat, in sedinta de maine, investitii importante in dezvoltarea Capitalei, printre cele 35 de proiecte aflate pe ordinea de zi aflandu-se si construirea de noi sosele, menite sa decongestioneze traficul rutier
Proiectul "Strapungerea Splai Dudescu - Sos. Oltenitei" este una dintre ele, iar Consiliul General al Municipiului Bucuresti va decide asupra costurilor si a indicatorilor tehnici. Valoarea totala (cu TVA) a investitiei este de 231.073.100 lei (71.099.415 euro), la pret de curs valutar de 3,25 lei/euro. Durata lucrarilor este de 24 de luni, iar fondurile vor fi asigurate din bugetul Capitalei. Gheorghe Udriste, seful Directiei Transporturi, Drumuri, Sistematizarea Circulatiei, argumenteaza, in raportul de specialitate, necesitatea unei asemenea investitii: "In conditiile dezvoltarii Capitalei, capacitatile de transport actuale devin insuficiente pe arterele principale dintre zona centrala, inelul central, median exterior si pe directiile nord-sud si est-vest. Studiile de circulatie/urbanism recomanda modernizarea radicala a arterelor de penetratie, noi strapungeri si supralargiri ale arterelor principale ale orasului. In programul de dezvoltare a retelei urbane se prevede dezvoltarea unui inel mijlociu de circulatie, care sa asigure fluidizarea traficului pe directia str. N. Grigorescu - Sos. Vitan Barzesti-Sos.Oltenitei - Str. Serg. Iriceanu Ion - Str.Turnu-Magurele - Str. D. Petrescu - Str. Luica.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.