Organizatia Mondiala a Sanatatii avertizeaza, in urma unui studiu, ca depresia are efecte negative mult mai mari asupra starii generale de sanatate decat diabetul sau alte boli cronice

Din acest motiv, autorii studiului cer ca depresia sa fie luata mult mai in serios atat de guverne, cat si de doctori.

Studiul publicat de revista medicala britanica "The Lancet" reprezinta o analiza la nivel global, fiind examinate datele a peste un sfert de milion de oameni din 60 de tari, comparandu-se starea lor generala de sanatate si bolile pe care le aveau. Concluzia a fost ca suferinzii de depresie au o stare de sanatate mult mai proasta decat cei care sufera de boli cronice. "Cand un om ajunge intr-o clinica, medicul ar trebui sa vada in ce masura nu e prezenta cumva si o depresie si sa trateze aceasta depresie pentru a fi cu adevarat eficient", spune doctorul Somnath Chatterji, unul dintre cercetatori. Oamenii de stiinta au mai constatat ca, desi incidenta depresiei nu e mai mare fata de alte afectiuni, riscul de a fi afectat de ea, de-a lungul vietii, comparativ cu alte boli, e de cateva ori mai ridicat.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.