Vineri, Cotidianul se va distribui impreuna cu un CD continind cele mai cunoscute concerte pentru vioara ale lui Vivaldi si cu o brosura despre compozitor.
Colectia SIMFONICA va aduce pe 14 septembrie, la doar 7,9 lei, un CD cu cele mai cunoscute lucrari semnate Antonio Vivaldi: Concertul pentru vioara in mi major, „Primavara“, Concertul pentru vioara in sol minor, „Vara“, Concertul pentru vioara in fa major, „Toamna“, si Concertul pentru vioara in fa minor, „Iarna“, in interpretarea prestigioasei The Royal Philharmonic Orchestra, avindu-l ca solist si dirijor pe Jonathan Carney. Inregistrarea a fost realizata in octombrie 1993, in Hallows Church, Gospel Oak.

Muzica menita sa ilustreze momente, stari, teme sau scene de gen era foarte pretuita de compozitorii baroci si de auditoriul de secol 18. Inainte de a capata notorietatea pe care i-a asigurat-o ciclul lui Vivaldi, tema anotimpurilor fusese exploatata de o pleiada de compozitori baroci, dintre care se distanteaza Werner si Fischer. Ciclul anotimpurilor face parte din seria celor douasprezece concerte care alcatuiesc „Il cemento dell'armonia e dell inventione“, grupaj de compozitii publicat de Vivaldi in 1725. Ca punct de plecare pentru concertele dedicate anotimpurilor, venetianul s-a folosit de patru sonete, despre care se crede ca le-ar fi scris el insusi.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.